aku.seorang.perempuan.yang.inginkan.apa.yang dimahukan.dan mengejar.apa.itu.kebahagiaan.seadanya.di.dunia.hakiki

Thursday, February 25, 2010

khas untuk wanita-wanita...moga beramal =]1.Terlalu lama berdiri - merosakkan tulang. Urat - urat sekitar kaki menjadi kembang. Liang vagina sentiasa basah.

2. Terlalu lama duduk - merosakkan lipatan daging. Akan mudah dihinggapi penyakit tua. Tubuh badan menjadi kendur.

3. Terlalu lama berjalan - merosakkan urat. Dalam pada itu haid akan menjadi tidak teratur dan tidak menentu masanya.

4. Terlalu lama melihat - merosakkan darah. Darah haid menjadi lebih kotor dari kebiasaannya.

5. Terlalu banyak tidur - merosakkan tenaga. Menjadi pemalas. Jauh jodoh.Selalu berangan-angan. Urat - urat disekitar rahim menjadi tidak kuat. Mudah dijangkiti kemandulan.

6. Terlalu riang/gembira - merosakkan usus. Mudah dijangkiti keputihan pada liang vagina.

7. Terlalu kerap marah - merosakkan hati. Cepat kelihatan tua.

8. Terlalu banyak berfikir - merosakkan limpa. Kulit muka cepat berkedut. Haid tidak menentu & dalam waktu tidur kerap mengalami sentakan kaki atau tangan. Kesihatan rahim sekitarnya mudah terjejas.

9. Terlalu banyak bersedih - merosakkan jantung. 

10. Terlalu merana - merosakkan paru-paru.

11. Terlalu takut - merosakkan ginjal. Apabila fungsi ginjal terjejas, boleh mengakibatkan gejala kencing manis dan lemah jantung.

12. Terlalu kerap terkejut - merosakkan pundi hempedu. Gejala pening kepala kerap dialami. Haid menjadi tidak menentu dan pendarahan yang terkadang terlebih.

13. Terlalu banyak makan - merosakkan pencernaan. Mudah mengalami keletihan, malas dan selalu mengantuk. Liang vagina kurang bersih (semakin banyak 'ragam' lauk/makanan yang dimakan, semakin terjejas kesihatan dan kebersihan liang vagina)

14. Terlalu banyak minum minuman berais - merosakkan otot & lambung. Badan dan payudara menjadi lembik. Berat badan meningkat. Mudah diserang penyakit & tidak kelihatan awet muda

15. Terlalu banyak masa lapang - merosakkan fikiran. Kelapangan masa yang terlalu banyak menimbulkan berbagai khayalan dan menimbulkan berbagai penyakit jiwa, kecuali masa lapang diisi dgn aktiviti hidup yg positif .


>pesanan:
jagalah kesihatan sebelum terlambat..

Fizikal yang cantik, sihat dan gagah ada manfaatnya di dunia dan di akhirat contohnya seperti Tālūt yang dipilih oleh Allah S.W.T untuk mengetuai kaum Bani Isrā’īl sebagaimana dalam firmanNya:
Dan berkatalah nabi, “Sesungguhnya Allah telah mengangkat untuk kalian Tālūt sebagai raja”. Mereka berkata, “Bagaimana ia menjadi raja di atas kami, padahal kami lebih berhak daripadanya, dan ia tidak kaya”. Jawab Nabi, “Sesungguhnya Allah telah memilihnya di atas kalian, dan Allah telah memberinya kelebihan dari kalian dalam ilmu dan ketangkasan badan. Dan Allah memberikan kerajaannya kepada sesiapa yang dikehendakinya, dan Allah luas pemberiannya lagi mengetahui.
Surah al-Baqarah (2) : 247


No comments:

Post a Comment